Returnare produse


Retur simplu si rapid

 

Ai cumparat simplu, returnezi rapid!

 

Daca alegerea facuta nu te multumeste 100%, sau daca pur si simplu te-ai razgandit, la noi ai 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa returnezi produsul.

• Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
• Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014

• Singurul cost pe care va trebui sa-l suportati este taxa de transport.

Daca ati decis sa returnati un produs, este necesar sa ne comunicati decizia de returnare. Puteti face acest lucru folosind una din urmatoarele cai de comunicare: Prin Email: comenzi@windowmag.ro sau prin completarea unui formular de retur.

Dupa ce ne-ati informat, puteti pregati produsul pentru retur. Gasiti mai jos procedura de retur:

 

Este necesar ca produsul returnat sa ajunga la WINDOWMAG in termen de maximum 14 zile calendaristice din ziua in care l-ati primit (fie ca il aduceti personal sau il expediati prin curier la adresa Strada Uzinei, Numarul 65, Cod Postal 245100 Babeni, Judetul Valcea Romania.

•Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, impreuna cu factura fiscala (sau o copie a acesteia);

 

Pentru rapiditate si siguranta formalitatilor de inregistrare si restiturie a sumelor achitate este indicata in primul rand metoda completarii si transmiterii formularului online sau pe adresa de mail mentionata mai sus.

 

In cazul in care nu exista posibilitati tehnice se poate apela si la completarea si comunicarea formularului offline, etc., dar nu este incurajata pentru ca pot aparea erori in completare ce duc la intarzieri in procesarea ei (timp petrecut la telefon cu clientul pentru a lamuri informatiile din documentul completat).

 

Daca toate conditiile de mai sus sunt indeplinite, trebuie doar sa sigilati coletul si sa-l predati curierului pe care Dumneavoastra l-ati ales pentru a expedia coletul catre WINDOWMAG.

• Nu uitati sa ne furnizati contul bancar (IBAN) in care doriti sa va restituim contravaloarea produsului returnat.
• IBAN-ul trebuie sa contina 24 de caractere (cifre si litere) si sa fie exprimat in RON;
• In cazul in care ati achitat produsul online, prin card bancar, va vom restitui suma aferenta produsului returnat in acelasi cont bancar din care ati efectuat plata.

 

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la numarul de telefon 0374887777
in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa de e-mail suport@windowmag.ro

 

Cadrul Legal

 

• Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
• Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014
• Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

 

-Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

 

Pentru produsele returnate care prezinta urme de zgarieturi fine, pe carcasa sau pe suprafata produsului, returul va fi procesat prin procedura aplicarii diminuarii valorii produsului cu minimum 10-15%.

 

Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii precizate sau contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

 

-In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

Art. 59 (secund) . – (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

 

– Termenul retragere din contract este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de utilizatorul final inainte de expirarea perioadei de 14 zile si sunt livrate prin curier la adresa: Strada Uzinei, Numarul 65, Cod Postal 245100 Babeni, Judetul Valcea Romania