Usi compozit sau usi uPVC – Care este diferenta?

Usi compozit

Usi compozit sau usi uPVC – Care este diferenta? Aceasta este o intrebare pe care multa lume si-o adreseaza atunci cand se afla in cautarea celei mai bune optiuni pentru casa lor. In cele ce urmeaza vom incerca sa explicam cat mai simplu care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de usi. De asemenea, vom analiza avantajele si dezavantajele ambelor tipuri pentru a va ajuta sa luati decizia cea mai buna.

 

Ce este o usa compozit?

Usile compozit sunt fabricate dintr-o combinatie de otel, lemn si polimeri plastici. Amestecul de materiale produce o usa puternica si durabila, cu proprietati bune de izolare. Structura unei usi compozit implica de obicei un cadru de otel cu izolație solida din lemn sau izolatie din spuma. Aceasta se afla intre doua foi de rasina sau polimeri plastici care au fost create cu un efect de textura de lemn. Usa este vopsita cu o vopsea rezistenta la intemperii si extrem de durabila, care vine în multe culori diferite.

 

Care sunt avantajele unei usi compozit?

Usile compozit sunt extrem de populare si pentru motive bine intemeiate. Principalele avantaje ale unei usi compozit sunt:

  • Nu necesita intretinere
  • Aspect proaspat si nou pentru multi ani
  • Eficienta energetica datorita unei bune izolatii
  • Foarte personalizabile
  • Considerate foarte sigure

 

Principalul dezavantaj al usilor compozit este acela ca pretul este mai ridicat decat in cazul unei usi uPVC. Acest lucru se datoreaza in mare parte materialelor suplimentare si perioadei de fabricatie mai lungi si mai complexe.

 

Ce este o usa uPVC?

uPVC este un tip de plastic puternic si durabil care este utilizat in multe industrii. Multe ferestre si verande de locuințe sunt fabricate din acest material rezistent. Metalul, de obicei otelul sau aluminiul, este adăugat pentru a fortifica usa.

 

Usile uPVC sunt fabricate prin turnarea uPVC topit intr-o matrita. Odata racite, piesele obtinute sunt imbinate impreuna pentru a produce usa completa. uPVC poate fi disponibil in diferite culori si texturi pentru a se potrivi cu o varietate de gusturi, desi există limite in comparatie cu o usa compozita.

 

Care sunt avantajele unei usi din uPVC?

Usile din uPVC sunt durabile si accesibile, asa ca este de inteles ca sunt foarte populare. Iata cateva avantaje ale unei usi din uPVC:

 

  • Puternice si durabile
  • Au proprietati izolante foarte bune
  • Pot fi personalizate
  • Necesita putina intretinere
  • Accesibile si rentabile

 

Principalul dezavantaj al usilor din uPVC este ca nu sunt la fel de eficiente energetic sau personalizabile ca o usa compozita. Diferenta nu este imensa, dar in functie de ceea ce cautati, acest lucru ar putea fi un factor important in decizia dumneavoastra.

 

Usile din uPVC sunt de obicei mai ieftine decat cele compozite. Daca bugetul este principala restrictie, uPVC va fi optiunea ideala pentru dvs.

 

Atat usile compozit, cat si cele din uPVC sunt versatile, eficiente din punct de vedere energetic, au o durata indelungata si nu necesita intretinere regulata. Ambele optiuni sunt foarte populare in Romania, iar durata de viata este estimata la cateva decenii in conditii de utilizare normala.

 

In cazul in care te afli in cautare de ferestre termopan si usi PVC, te invitam sa intri in magazinul WindowMAG si sa comanzi produsul de care ai nevoie pentru locuinta ta. Iar daca nu gasesti ce ai nevoie, atunci nu ezita sa contactezi croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numărul de telefon 0745946369 pentru a-ti face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne poti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitezi pe pagina de Facebook ori Instagram.