Ferestre rotunde – tipuri si moduri de deschidere

Ferestre rotunde

Ferestrele rotunde sunt elemente extrem de estetice si adauga farmec si caracter interioarelor si fatadelor cladirilor. Ele pot fi intalnite atat in arhitectura moderna, cat si in cea traditionala. Cu toate acestea, forma lor neobisnuita poate ridica o serie de intrebari, in special atunci cand vine vorba de tipurile si metodele de deschidere. In acest articol, vom analiza diferitele tipuri de ferestre rotunde si cele mai comune modalitati de deschidere a acestora.

 

Ferestre rotunde fixe

 

Cel mai simplu tip de fereastra rotunda este fereastra fixa (FIX). Aceasta este o fereastra care nu se deschide si este folosita in principal pentru a lasa lumina sa patrunda in incapere si pentru a evidentia detaliile arhitecturale. Ferestrele rotunde fixe sunt apreciate pentru aspectul lor estetic.

 

Ferestre rotunde pivotante

 

Un alt tip de fereastra rotunda este modelul pivotant. Aceasta este o fereastra care poate pivota in jurul axei sale cu ajutorul unui mecanism special. Deschiderea unei ferestre pivotante ofera ventilatie si acces la aer proaspat. Acest tip de fereastra este foarte popular in bai, bucatarii si alte incaperi in care este necesara o ventilatie reglabila. Ferestrele din lemn si aluminiu sunt cele mai comune. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca aceasta este una dintre cele mai scumpe solutii.

 

Ferestre rotunde oscilobatante

 

Ferestrele oscilobatante rotunde sunt o solutie versatila, care poate fi deschisa in doua moduri diferite. O fereastra oscilobatanta se deschide pe orizontala, oferind acces la aer curat. Aceasta este cunoscuta sub numele de optiunea de deschidere la nivel. O fereastra oscilobatanta se deschide pe verticala, permitand un flux de aer proaspat lin si continuu in incapere. Aceste tipuri de ferestre asigura o buna ventilatie si sunt usor de utilizat. De asemenea, este posibil sa folositi doar una dintre metodele de deschidere prezentate. Fereastra cu burduf rotund – doar pentru deschiderea spre exterior si fereastra rotunda basculanta – functie limitata de deschidere verticala (inclinarea ferestrei).

 

Sunt surprinzatoare in bucatarie

 

Daca esti o persoana nonconformista care adora amenajarile mai ciudate si putin mai iesite din comun, atunci aceasta este o idee care ti se potriveste de minune! O fereastra rotunda intr-o bucatarie este pur si simplu surprinzatoare, este unul din putinele locuri in care cineva s-ar putea gandi ca ar merge amplasata. Formele rotunde si curburile elegante sparge tiparul liniilor obisnuite din aceasta incapere si slefuieste colturile pieselor de mobilier.

 

Ferestre rotunde, necesare la mansarde

 

Mansarda este un loc in care avem nevoie de cea mai multa lumina, este incaperea in care ne-am imaginat intotdeauna locul unei ferestre rotunde. Si asta pentru ca datorita constructiei inclinate a acesteia, o fereastra rotunda da mult mai bine decat una clasica. Totodata, liniile curbe ale ferestrei rotunde ofera o libertate mult mai mare sa le asezi oriunde pe perete, pentru a obtine un joc frumos de lumini si forme speciale.

 

Pe scurt, ferestrele rotunde reprezinta o caracteristica arhitecturala originala care adauga farmec si caracter cladirilor. Exista mai multe tipuri de ferestre rotunde, inclusiv ferestre fixe, ferestre pivotante, ferestre basculante si ferestre rotative. Fiecare tip are propriile caracteristici si metode de deschidere, care pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor si preferintelor specifice. Alegerea tipului de fereastra depinde de functionalitatea, estetica si locatia acesteia. Ferestrele rotunde nu sunt doar practice, ci si imbogatesc interioarele si fatadele cladirilor cu stilul lor unic.

 

In cazul in care ai decis sa optezi pentru ferestre din PVC si usi cu geam termopan, te invitam sa intri in magazinul WindowMAG si sa comanzi produsul de care ai nevoie pentru locuinta ta. Iar daca nu gasesti ce ai nevoie, atunci nu ezita sa contactezi croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a-ti face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne poti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitezi pe pagina de Facebook ori Instagram.