Ferestre cu balamale ascunse – o solutie estetica sau practica?

Ferestre cu balamale ascunse

De cativa ani incoace, tendintele in arhitectura moderna se invart in jurul unei fascinatii pentru geamurile de mari dimensiuni si a unei sensibilitati fata de detaliile si estetica tamplariei. Nevoia de lumina, deschiderea spatiului, contactul cu natura si, nu in ultimul rand, eleganta si stilul determina popularitatea structurilor mari si a solutiilor non-standard. Unul dintre elementele discrete, dar esentiale, care influenteaza aspectul unei ferestre sunt balamalele. Balamalele ascunse, cunoscute si sub numele de balamale invizibile, sunt deosebit de populare. Ce le face atat de speciale? Pe langa faptul ca arata bine, sunt ele si practice si functionale? Hai sa aflam!

 

Ferestre cu balamale ascunse – despre ce este vorba?

Balamalele ascunse pentru ferestre sunt accesorii care sunt integrate in cadru. Ele sunt complet ascunse sub toc astfel incat raman complet invizibile pe fereastra si nu perturba linia foii. Cu toate acestea, utilizarea lor nu este diferita de cea a balamalelor conventionale. Iata cateva dintre avantajele oferite de balamale ascunse in fereastra.

 

Durabilitate si confort

Durabilitatea este un argument clar in favoarea balamalelor ascunse. Dar de ce? Balamalele conventionale ies in afara din cadrul ferestrei si sunt acoperite de capace, dar acestea au un dezavantaj major: dupa un timp, isi schimba culoarea sub influenta razelor soarelui si nu mai sunt placute din punct de vedere estetic. Capacele nu numai ca isi schimba culoarea (in cazul capacelor albe, acestea se ingalbenesc), dar se si deterioreaza dupa cativa ani.

 

Daca optezi pentru ferestre cu balamale ascunse nu va trebui sa iti faci griji in aceasta privinta. Toate componentele balamalei sunt ascunse in rama ferestrei, astfel incat nu exista parti proeminente care sa isi schimbe culoarea sau sa se rupa. Mentinerea ferestrelor curate si ordonate este, de asemenea, mai usoara in acest caz, deoarece componentele care aduna praful sunt ascunse. In plus, balamalele ascunse asigura o stabilitate extrema a feroneriei si nu exista probleme cum ar fi caderea foii sau nepotrivirea foii pe cadrul ferestrei. De asemenea, feroneria de fereastra incastrata functioneaza perfect, deoarece balamalele nu intra in contact cu murdaria exterioara.

 

Etanseitate

La ferestrele cu balamale ascunse, continuitatea etansarii in jurul intregului perimetru este mentinuta fara a se rupe etanseitatea in punctul in care este instalata balamaua. Acest lucru asigura ca fereastra ramane etansa fara compromisuri.

 

Securitate

Ferestrele echipate cu balamale ascunse ofera aceeasi protectie impotriva efractiei, sau chiar mai buna, ca si modelele echipate cu balamale standard. Sistemul de inchidere pentru ferestrele cu balamale ascunse consta, printre altele, in stifturi cu maner ciuperca cu sectiune octogonala si in zabrele de otel standard sau antiefractie montate pe stifturi si distribuite pe tot perimetrul ferestrei.

 

Eleganta atemporala

Balamalele ascunse le ofera producatorilor posibilitatea de a crea ferestre care nu sunt doar functionale, ci si foarte impresionante. Astazi, nu mai este vorba de a produce o fereastra, ci de a impresiona cu o fereastra. Putem crea ferestre cu forma, textura si culoarea pe care le dorim.

 

Ce ferestre pot fi echipate cu balamale ascunse?

Balamalele ascunse pot fi montate pe ferestrele din PVC, lemn si aluminiu. Datorita designului lor, balamalele ascunse sunt recomandate pentru ferestrele mari si grele, dar sunt perfecte si pentru ferestrele ale caror dimensiuni nu depasesc valorile standard. Acestea sunt ideale pentru arhitectura moderna cu geamuri mari, precum si pentru casele traditionale, apartamente si hoteluri.
Balamalele ascunse nu ii vor atrage doar pe fanii minimalismului. Acestea reprezinta o solutie foarte practica, functionala si fara probleme. Merita sa iei in considerare aceasta optiune pentru proiectul tau de montare a ferestrelor.

 

In cazul in care ai decis sa optezi pentru ferestre din PVC si usi cu geam termopan, te invitam sa intri in magazinul WindowMAG si sa comanzi produsul de care ai nevoie pentru locuinta ta. Iar daca nu gasesti ce ai nevoie, atunci nu ezita sa contactezi croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a-ti face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne poti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitezi pe pagina de Facebook ori Instagram.