Cum alegi cea mai buna fereastra pentru dormitor

Fereastra

Fereastra este un canal care ne conectează cu lumea exterioară şi ne permite sa primim lumina naturala în casele noastre. De asemenea, pentru un confort sporit in locuinta aerul proaspat are o importanta cruciala. Fereastra din dormitor este una dintre piesele foarte importante atunci cand vine vorba despre confortul si functionalitatea unei locuinte. Doar imaginati-va cum ar fi sa va treziti mangaiati de razele soarelui si sa aveti o priveliste minunata la fereastra.

 

De aceea, oamenii acorda o atentie deosebita ferestrelor atunci cand isi proiecteaza dormitorul. Toata lumea vrea sa aiba fereastra perfecta in dormitor – atat din punct de vedere estetic, precum si de confort. Cum sa alegi fereastra perfecta pentru dormitor? Ei bine asta este o intrebare la care vom incerca sa gasim raspuns impreuna!

 

Ce functii ar trebui sa indeplineasca fereastra din dormitor?

 

Un dormitor confortabil trebuie automat sa aiba ferestre potrivite. Ce inseamna asta? Ei bine, ferestrele ar trebui sa fie usor de manipulat in caz de urgenta. Nu se stie niciodata cand poate lovi tragedia, asa ca o fereastra care se deshide rapid se poate dovedi extrem de utila. Din punct de vedere estetic, fereastra este elementul principal atunci cand vorbim de decorarea unui dormitor. Nicio mobila nu poate sa creeze efectul decorativ pe care-l creeaza o fereastra deschisa care lasa razele lunii sa patrunda in camera noaptea.

 

Aerisirea este extrem de importanta. Nu doar pentru confort, cat si pentru sanatate. Insa cu toate ca o briza rece vara care intra in dormitor este foarte placuta si chiar idilica, vantul puternic nu mai este la fel de placut. Astfel, ferestrele cu tamplarie PVC sunt extrem de rezistente la vantul puternic si chiar daca afara este vijelie, in casa este liniste si pace. Cu cat ferestrele tale sunt mai stabile in fata vantului puternic, cu atat somnul tau va fi mai linistit in noptile furtunoase.

 

Bineinteles, in zilele toride cand temperaturile pot atinge si 40 de grade, deschiderea ferestrei iese din discutie. Ferestrele din alte materiale, cum ar fi aluminiul, pot transforma dormitorul intr-un adevarat cuptor din cauza faptului ca tamplaria se incinge de la soarele puternic. Ei bine, acest lucru nu este valabil si in privinta PVC-ului! Fiind un material plastic, acesta nu transfera caldura din afara in interior, iar tu nu vei fi nevoit sa folosesti prea intens aparatul de aer conditionat. Asta se traduce, automat, si in costuri mai mici la factura de electricitate!

 

Cu siguranta nimeni nu isi doreste ca atunci cand se intinde pe patul din dormitor sa auda zgomote infernale provenite de la vecinii zgomotosi, de la traficul intens sau de la catelul care latra pe afara. Ferestrele termopan cu tamplarie PVC rezolva chiar si acest aspect al izolatiei fonice! Mai ales ferestrele tripan asigura o izolare fonica exceptionala si iti transforma dormitorul intr-un sanctuar in care sa te poti relaxa in voie, fara sa te deranjeze zgomotele din exteriorul locuintei.

 

In ceea ce priveste designul ferestrelor din dormitor se poate vorbi ore intregi fara a se ajunge la o concluzie. Fiecare are propriul sau gust in ceea ce priveste forma ferestrei sau culoarea acesteia. Un lucru de care trebuie tinut cont atunci cand alegeti fereastra pentru dormitor este deschiderea acesteia, stanga sau dreapta, in functie de spatiul pe care il aveti si de mobila din dormitor.

 

In cazul in care sunteti in cautare de ferestre si usi PVC, va invitam sa intrati in magazinul WindowMAG si sa comandati produsul de care aveti nevoie pentru locuinta voastra. Iar daca nu gasiti ce aveti nevoie, atunci nu ezitati sa contactati croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a va face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne puteti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitati pe pagina de Facebook ori Instagram.