Care e diferenta dintre ferestre PVC si PVC-U

ferestre PVC

Toata lumea a auzit de ferestre PVC si putine sunt persoanele care nu au optat deja pentru acest tip de ferestre in locuinta lor. Acestea sunt pe piata de ani de zile si sunt foarte populare in randul clientilor care cauta ferestre de cea mai buna calitate la un pret rezonabil. Sau in loc de ferestre PVC ar trebui sa spunem ferestre PVC-U? Pe care dintre ele le putem instala in casa noastra? Care este diferenta dintre aceste denumiri sau inseamna exact acelasi lucru? Iti spunem totul chiar acum.

 

Ferestre din PVC – ferestre din policlorura de vinil

Policlorura de vinil PVC, este un polimer sintetic care apartine grupului de polimeri de vinil. Substanta este obtinuta prin polimerizarea clorurii de vinil. Acest compus este utilizat in productia de materiale plastice. PVC-ul are aplicatii vaste, iar cererea pentru productia sa creste de la an la an. Policlorura de vinil este produsa de mai bine de un secol, ceea ce o face unul dintre cele mai vechi materiale sintetice utilizate.

 

Popularitatea policlorurii de vinil in productia unei game largi de articole pentru diverse activitati economice si umane provine din proprietatile acestui material. Aceste proprietati variaza in functie de forma materialului produs, si anume daca este vorba de policlorura de vinil in forma dura (neplastifiata) sau moale (plastifiata).

 

PVC -U – Policlorura de vinil neplastifiata

Policlorura de vinil neplastifiata prezinta o rezistenta foarte mare la coroziune si la intemperii extreme. Este rezistenta la diverse substante chimice si uleiuri. Poate fi prelucrata, lipita, colorata si imprimata fara probleme. De asemenea, este usoara. Are proprietati izolatoare foarte bune si poate fi produsa in forme transparente, translucide si opace. Printre altele, este utilizata pentru rame de ferestre si usi, precum si in anumite tipuri de instalatii sanitare si de canalizare.

 

PVC – Policlorura de vinil plastifiata

Este un material foarte ductil, flexibil si suplu, dar rezistent la deteriorari mecanice si se caracterizeaza prin alungire la rupere. PVC-ul moale este insensibil la conditiile meteorologice extreme. Este impermeabil la oxigen si la mirosuri. De asemenea, este transparent. PVC are o rezistenta ridicata la impact si duritate. Este utilizat, printre altele, in productia de izolatii pentru cabluri, acoperitoare de podea, folii pentru constructii si multe altele.

 

Ferestre din PVC-U vs. ferestre PVC

Ferestrele din plastic sunt fabricate din PVC sigur, care nu contine substante toxice precum ftalati si BPA*. Prin urmare, atunci cand vorbim despre ferestrele realizate din acest material, ar trebui sa folosim denumirea PVC-U. Atat in Europa, cat si in restul lumii, toata lumea cunoaste si foloseste abrevierea PVC-U. Acesta este motivul pentru care veti gasi aceste doua abrevieri, PVC sau PVC-U, folosite interschimbabil in multe publicatii. Si cu siguranta vor insemna aceleasi ferestre din plastic sigur.

 

Policlorura de vinil este un polimer sintetic rezistent, cu o termoplasticitate ridicata. Materialul este utilizat la fabricarea usilor si ferestrelor datorita proprietatilor sale de performanta excelente – este destul de rezistent la temperaturi ridicate, usor de intretinut, are proprietati izolatoare bune si costul sau ramane scazut (in special in comparatie cu alternativele: lemn si aluminiu). Ferestrele si usile din PVC sunt complet sigure pentru utilizarea zilnica. Acestea indeplinesc standardele stricte care se aplica in Uniunea Europeana.

 

In cazul in care sunteti in cautare de ferestre termopan si usi PVC, va invitam sa intrati in magazinul WindowMAG si sa comandati produsul de care aveti nevoie pentru locuinta voastra. Iar daca nu gasiti ce aveti nevoie, atunci nu ezitati sa contactati croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a va face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne puteti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitati pe pagina de Facebook ori Instagram.