Caldura de vara: sfaturi de izolare a ferestrelor

O locuinta care dispune de incaperi luminoase este mult mai placuta decat un spatiu intunecat, cu ferestre mai putine si mai intunecate. Cu toate acestea, atunci cand sezonul estival se instaleaza si razele de soare se intensifica, bucuria provocata de aceasta luminozitate se poate transforma rapid intr-o atmosfera jenanta si sufocanta. In plina vara, fara protectie solara, incalzirea risca sa creasca temperatura din termometre, din interiorul casei intr-un mod neplacut, daca nu ai anticipat acest lucru.

Ce este de facut pentru a profita din plin de soare, fara sa te topesti in spatele ferestrelor? Iti spunem noi chiar acum.

De ce este atat de importanta izolarea ferestrelor?

O fereastra mai veche sau prost izolata inseamna, inainte de toate, un exces de caldura in spatiile de locuit pe timpul verii si, in al doilea rand o racire a incaperilor din locuinta pe timp de iarna. Aerul conditionat va fi mai solicitat ca niciodata, un lucru care va produce un consum ridicat de energie, ceea ce inseamna automat o factura ridicata la electricitate. Pe langa faptul ca pierzi bani, confortul tau va avea in egala masura de suferit.

Ce solutii avem la indemana pentru a impiedica caldura sa intre?

Ai inteles si tu acest lucru, cea mai buna optiune este aceea de a izola ferestrele. Astfel, atat atunci cand este timp frumos afara cat si atunci cand este frig, ferestrele vor ramane pentru tine un veritabil atu. Iata cateva solutii care iti vor permite sa iti protejezi ferestrele de soare.

Izolarea ferestrelor de caldura prin exterior

Una din posibilele solutii este aceea de a instala rolete sau jaluzele. Atunci cand temperaturile de afara sunt din ce in ce mai ridicate roletele pot mentine un nivel satisfacator de racoare si de umbra in locuinta. O alta soltuie posibila este aceea de a folosi o folie cu protectie solara, este una din cele mai eficiente solutii daca vrei sa beneficiezi de lumina soarelui fara efectele mai putin pozitive provocate de caldura.

Tehnologia sa permite blocarea razelor UV lasand totodata lumina sa penetreze la interior.

O protectie solara interioara

Daca optezi pentru o izolare a ferestrelor prin interior instalarea unor perdele termice poate fi o solutie potrivita. Exista numeroase modele de perdele termice in functie de materialul si dublura dorita (bumbac, lana). Perdelele iti vor proteja ferestrele de caldura si vor conferi totodata o nota deco locuintei tale. Pentru a profita din plin de luminozitate, jaluzelele sunt perfecte. La fel ca in cazul perdelelor, exista numeroase modele de jaluzele pe piata. Exista in ziua de azi pe piata jaluzele din materiale de calitate capabile sa blocheze pana la 90% din razele soarelui. Exista un film de protectie solara si pentru interior. Spre deosebire de cel pentru exterior acesta din urma lasa caldura sa patrunda la interior, un lucru foarte bun pe timp de iarna.

De mentionat este faptul ca:

  • Toate aceste solutii prezentate mai sus sunt inutile daca ferestrele tale sunt vechi. Pentru asta ai la dispozitie doua solutii:
  • Izolarea ferestrelor vechi sau;
  • Inlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi;