Ai grija de ferestrele tale inainte de sosirea iernii

ferestrele

Iarna este o perioada dificila pentru ferestre, temperaturile foarte scazute, vanturile puternice, ploaia si zapada reprezinta un pericol pentru toate tamplariile. Ferestrele care nu sunt etanse si sunt slab protejate in aceasta perioada risca sa piarda caldura si, prin urmare, sa genereze costuri suplimentare de incalzire. Chiar inainte de inceperea sezonului de iarna, trebuie sa verifici starea ferestrelor si sa le protejezi corespunzator.

 

Intretinerea ferestrelor

Intretinerea ferestrelor incepe prin curatarea lor. Pentru a efectua aceasta lucrare, este important sa alegi o zi cu vreme favorabila. Produsul de curatare trebuie sa fie bine ales. Magazinele ofera o gama larga de produse, asa ca merita sa citesti cu atentie specificatiile produsului. Ferestrele din PVC nu pot fi spalate cu un lichid care contine compusi chimici puternici, solventi sau abrazivi. Agentul nepotrivit poate decolora sau zgaria profilele ferestrelor, in timp ce produsele pe baza de grasime pot deteriora etansarea. De fapt, pentru a curata ferestrele, tot ce ai nevoie este o cantitate mica de detergent de vase si un burete moale sau o carpa fara cusur.

 

Deoarece stratul de praf din cadrul ferestrelor este hrana pentru microorganismele care distrug protectia profilelor, este foarte important sa cureti bine ferestrele. Dupa ce ferestrele au fost curatate, trebuie verificata starea tehnica a acestora. Presiunea exercitata de foaia de fereastra asupra cadrului poate fi verificata prin introducerea unei bucati de hartie intre foaia de fereastra si cadru. Daca hartia aluneca liber atunci cand fereastra este inchisa, este necesara ajustarea feroneriei. Acest lucru se face, de asemenea, daca fereastra are dificultati la deschidere si inchidere.

 

Reglarea si intretinerea feroneriei

Reglarea si intretinerea feroneriei ferestrei este foarte importanta. Atunci cand ferestrele din locuinta ta tocmai au fost instalate, poti chema specialistul de la firma care le-a montat. Feroneria nu trebuie spalata cu produse de curatare pentru bucatarie sau baie. Pur si simplu curata-le cu o carpa umeda care nu contine substante chimice. Apoi, aplica un ulei special de conservare sau vaselina tehnica pe piesele mobile. Este recomandabil sa verifici in mod regulat dispozitivele de fixare si nivelul de uzura al feroneriei si, daca este necesar, sa strangi suruburile de fixare sau sa inlocuiesti piesele uzate.

 

Inlocuirea garniturilor

Garniturile de etansare sunt foarte expuse la efectele intemperiilor. Garniturile de etansare de calitate se caracterizeaza prin flexibilitate (revin rapid la forma lor initiala dupa deformare). Le putem creste durata de viata cu silicon sau vaselina tehnica. Un produs care contine cauciuc va proteja imbinarile impotriva inghetului si a umezelii. Cu toate acestea, daca observam ca garniturile sunt strivite, poroase sau crapate, este timpul sa le inlocuim.

 

Prin cativa pasi simpli, ferestrele isi vor putea indeplini functia fara probleme. Caldura nu va scapa din incapere si ne vom asigura ca ferestrele raman in stare tehnica buna pentru mai mult timp. Intretinerea ferestrelor nu este dificila si nu necesita un efort deosebit. De fapt, trebuie facuta doar de doua ori pe an, inainte si dupa iarna. Cu o intretinere adecvata, ferestrele tale nu vor fi deteriorate de intemperii si te vor servi bine pentru multi ani de acum incolo.

 

In cazul in care ai decis sa optezi pentru ferestre din PVC si usi cu geam termopan, te invitam sa intri in magazinul WindowMAG si sa comanzi produsul de care ai nevoie pentru locuinta ta. Iar daca nu gasesti ce ai nevoie, atunci nu ezita sa contactezi croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a-ti face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne poti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitezi pe pagina de Facebook ori Instagram.