3 semne ca securitatea locuintei tale trebuie crescuta

securitatea locuintei

Ai verificat vreodata daca securitatea locuintei tale are nevoie de imbunatatiri? Cel mai probabil, asa cum se intampla in marea majoritate a cazurilor, nu ai facut acest lucru! Insa aceasta este foarte importanta, indiferent daca locuiesti in zona urbana sau rurala. In ciuda faptului ca multe persoane pun pret pe rata infractionalitatii din zona in care au resedinta, la fel de multe persoane nu acorda importanta securitatii propriei locuinte – ceea ce este un adevarat paradox! O persoana care se muta in casa noua tine cont de rata infractionalitatii din zona respectiva, insa omite sa ia in calcul daca locuinta este bine asigurata din punct de vedere al incuietorilor si a ferestrelor sau usilor.

 

In urma unor sondaje efectuate, cercetatorii au fost surprinsi sa constate ca peste jumatate dintre persoanele care se muta in casa noua nu isi schimba incuietorile, ceea ce este foarte gresit deoarece nu poti sti niciodata cine are o copie a cheii viitoarei tale locuinte! In cazul in care va mutati in casa noua sau pur si simplu doriti sa cresteti siguranta locuintei impotriva intrarilor prin efractie, iata cateva aspecte de luat in considerare.

 

V-ati mutat si nu ati schimbat incuietorile?

Acesta este un important semnal de alarma, deoarece nu puteti fi niciodata sigur ca nu exista o cheie de rezerva care se poate afla in posesia unei persoane rau intentionate. In plus, neprocedand la schimbarea incuietorilor poate invalida chiar si asigurarea locuintei. Multe companii de asigurari pentru locuinte doresc sa vada dovezi de intrare prin efractie pentru a plati o cerere de despagubire. Daca cineva foloseste o cheie pentru a intra in casa voastra, puteti pierde cererea de despagubire la asigurare. Si pe buna dreptate, deoarece in jur de 58% dintre locatari ofera cheia de rezerva a propriei locuinte altor persoane in care au incredere. Doar ca acest lucru vine cu un risc daca acestea nu sunt returnate sau sunt pierdute de persoana respectiva. Poate fi alarmant sa te gandesti la cati oameni pot avea acces la noua voastra casa.

 

Sunt usile si ferestrele in stare buna pentru securitatea locuintei?

Daca usile si ferestrele tale sunt intr-o stare proasta, aceasta poate face mai usoara spargerea lor de catre hoti. Lemnul putrezit sau uPVC-ul deteriorat pot fi exploatate pentru a obtine acces facil in locuinta. O usa care se desprinde usor din balamalele sale sau ferestre care nu se inchid corespunzator pot fi deschise rapid de catre hoti. Deoarece majoritatea hotilor lucreaza singuri, acestia vor cauta sa vizeze case cu bariere usor de depasit. Usile si ferestrele neglijate pot da impresia ca locuinta va fi usor de spart. De aceea, este indicat sa verificati cu atentie usile si ferestrele si, daca vedeti semne importante de uzura, faceti o investitie in montarea unora noi.

 

Nu crea conditii ideale pentru hoti

Creezi fara sa iti dai seama conditii ideale pentru ca cineva sa intre prin efractie? In plus fata de observarea daca ferestrele si usile sunt intr-o stare proasta, hotii cauta si alte informatii. Hotii cauta sa vada daca nu exista luminile aprinse in casa, mai ales atunci cand masinile nu sunt parcate in afara casei. Lipsa iluminatului de securitate si a alarmelor sau camerelor de supraveghere sunt semne bune pentru un hot. In combinatie, acesti factori pot face ca o casa sa para un obiectiv atractiv pentru jefuire.

 

Desi nicio casa nu poate fi 100% sigura impotriva jafurilor, daca locuinta ta prezinta oricare dintre semnele enumerate mai sus, este timpul sa iei masuri. Mutarea intr-o casa noua si neinlocuirea incuietorilor este un risc care poate fi evitat. Asigurarea ca ferestrele si usile tale sunt in buna stare si sunt bine intretinute va face ca intrarile sa fie mai greu de realizat. Afisarea dispozitivelor de descurajare, cum ar fi alarmele si asigurarea ca nu exista locuri de ascunzis este, de asemenea, o modalitate buna de a preveni furturile.

 

In cazul in care te afli in cautare de ferestre termopan si usi PVC, te invitam sa intri in magazinul WindowMAG si sa comanzi produsul de care ai nevoie pentru locuinta ta. Iar daca nu gasesti ce ai nevoie, atunci nu ezita sa contactezi croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numărul de telefon 0745946369 pentru a-ti face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne poti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitezi pe pagina de Facebook ori Instagram.