10 mituri despre usile si ferestrele PVC

usile si ferestrele PVC

Tinand cont de popularitatea pe scara larga de care se bucura usile si ferestrele PVC in zilele noastre, exista si multe mituri care circula in jurul lor. Haideti sa aruncam o privire asupra catorva dintre aceste mituri si sa incercam sa aflam adevarul pentru cei care inca mai au indoieli cu privire la beneficiile usilor si ferestrelor din PVC.

 

Mit: Usile si ferestrele din PVC au nevoie de o intretinere frecventa.

Realitate: Spre deosebire de cele realizate din alte materiale, cum ar fi lemn sau aluminiu, ferestrele si usile din PVC nu necesita lacuire sau revopsire si raman ca noi ani de zile. In plus, intretinerea acestora este una redusa si pot fi curatate printr-o simpla spalare.

 

Mit: Au un pret mai mare in comparatie cu usile si ferestrele din lemn si aluminiu.

Realitate: Acest lucru depinde de tehnologia aleasa. Desi ar putea parea scumpe initial din cauza fitingurilor de ultima generatie, din moment ce uPVC are o durata de viata mult mai mare decat usile si ferestrele din lemn/aluminiu, acestea tind sa fie mai ieftine si rentabile pe termen lung. Mai mult decat atat, tamplaria PVC beneficiaza de o mai buna izolatie termica, astfel ca veti face economii pe termen lung la facturi, astfel ca investitia initiala este una rentabila.

 

Mit: Se estompeaza sau se decoloreaza foarte usor si curand.

Realitate: usile si ferestrele din PVC sunt fabricate pentru a rezista la conditii meteorologice extreme; prin urmare, nu se estompeaza sau devin galbene si pot dura 30-40 de ani.

 

Mit: Nu sunt prietenoase cu mediul.

Realitate: Dimpotriva, uPVC poate fi reciclat de mai multe ori, facandu-l usor de utilizat pentru o lunga perioada de timp. Produsele vechi pot fi reciclate in siguranta in alte usi si ferestre noi de buna calitate sau PVC-ul poate fi transformat in alte produse folosite in constructii.

 

Mit: Nu sunt sigure la foc si sunt inflamabile.

Realitate: Diverse studii au confirmat ca, in comparatie cu alte materiale de constructie, uPVC ofera suficient timp pentru a evacua o cladire inainte de eliberarea de gaze nocive la arderea acesteia. Este de fapt un material ignifug si, prin urmare, un material sigur pentru utilizare la usi si ferestre.

 

Mit: Nu sunt la fel de atragatoare.

Realitate: Usile si ferestrele PVC sunt disponibile intr-o gama variata de culori, stiluri si finisaje pentru a se potrivi perfect decorului casei sau a biroului dumneavoastra si pentru a-l face sa arate modern si elegant. Daca in trecut tamplaria PVC era oarecum standardizata si limitata la culoarea alb, acum acest impediment nu mai este de actualitate si se pot realiza intr-o gama larga de culori. In plus, la WindowMAG va putem realiza pe comanda orice usa sau fereastra, indiferent de culoare sau dimensiune ori forma.

 

Mit: Usile si ferestrele PVC alb devin galbene cu timpul.

Realitate: Deoarece uPVC este conceput pentru a rezista la conditii meteorologice dure, adica ger sau caldura extrema, usile si ferestrele PVC NU se ingalbenesc cu timpul si raman ca noi ani de zile.

 

Mit: Usile si ferestrele PVC necesita inlocuirea cadrelor intregi chiar si pentru reparatii mici.

Realitate: De fapt, au o intretinere destul de redusa si usor de reparat. Cercevelele de deschidere, sticla, garnituri si feronerie, aproape totul poate fi reparat fara a scoate/inlocui rama exterioara.

 

Mit: Razele UV degradeaza PVC-ul si emit gaze toxice.

Realitate: Aproape toate usile si ferestrele din PVC sunt special create pentru a rezista la radiatiile UV si NU emit gaze toxice pe durata de viata. Sunt perfect sigure de utilizat.

 

Mit: uPVC provoaca condens in locuinte.

Realitate: Nu utilizarea uPVC este cea care provoaca condens, ci lipsa circulatiei aerului. Deoarece usile si ferestrele PVC sunt proiectate pentru a etansa casa dumneavoastra pentru a oferi proprietati de izolare, se recomanda sa permiteti un anumit flux de aer pentru a evita condensul.

 

In cazul in care sunteti in cautare de ferestre si usi PVC, va invitam sa intrati in magazinul WindowMAG si sa comandati produsul de care aveti nevoie pentru locuinta voastra. Iar daca nu gasiti ce aveti nevoie, atunci nu ezitati sa contactati croitorul de ferestre prin intermediul formularului de contact sau la numarul de telefon 0745946369 pentru a va face la comanda fereastra dorita. De asemenea, ne puteti trimite si un email pe adresa contact@windowmag.ro sau sa ne vizitati pe pagina de Facebook ori Instagram.